Søk
Close this search box.

Filmvisning: QUICK

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

I samarbeid med Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) og Det juridiske fakultet viser Juridisk Filmklubb filmen Quick.

Quick forteller historien om to journalister som jakter på sannheten, og bygger på den fascinerende og sanne historien om Thomas Quick. Journalistene går inn for å finne sannheten bak løgnene Thomas Quick fortalte, som fikk han dømt for åtte drap.

Thomas Quick, som egentlig heter Sture Bergwall, ble omkring 1990 tatt for ransforsøk, og underlagt rettspsykiatrisk behandling. Under behandlingen tilstod han 30 drap som var gjennomført i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Han ble dømt for åtte av drapene han tilstod, deriblant mordene på Therese Johannes og Gry Storvik fra Norge. Alle dommene falt kun på bakgrunn av hans egne tilståelser.

I november 2008 trakk han tilbake alle tilståelsene, og ble i 2013 frifunnet for alle drapene han var dømt for.

Bergwallkommisjonen har i etterkant pekt på en rekke feil og mangler ved etterforskningen, påtalemyndighetenes arbeid, de sakkyndiges rolle og den rettslige behandlingen. Saken er omtalt som den største rettskandalen i Norden.

Etter filmen blir vil Linda Gröning kommentere saken. Hun er professor i strafferett og har i tilleg en deltidsstilling på kompetansesenteret for Sikkerhets-, retts- og fengselpsykiatri.

Filmen blir vist i Tivoli på Kvarteret. Filmen starter 18:00 og dørene åpner 17:45. Det er ikke mulig å reservere plasser, så her gjelder første mann til mølla!

Linda Gröning på UiBs nettside:

 https://www.uib.no/personer/Linda.Gr%C3%B6ning

Filmen på IMDb:

 https://www.imdb.com/title/tt9211804/?ref_=fn_al_tt_1

Følg oss på sosiale medier:

Følg oss på sosiale medier:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skroll til toppen